6 maart: ILO Alumniconferentie, ‘Differentiatie in de klas’

Op donderdag 6 maart van 17-20 uur organiseert de ILO een alumniconferentie in De Burcht, Henri Polaklaan 9, Amsterdam. Hierbij sturen wij je een korte beschrijving van het programma. Vanaf 17 uur is er een inloop met broodjes en drankjes. Rond half zes start het programma rondom het thema  ‘differentiatie in de klas’. Dit wordt op deze middag vanuit verschillende perspectieven benaderd.

In april 2012 schreef de Onderwijsinspectie in het rapport ‘De staat van het onderwijs’, dat leraren binnen hun lessituaties niet altijd in staat zijn  aan te sluiten op de verschillen tussen leerlingen en hun verschillende onderwijsbehoeften. Instructie, onderwijstijd en verwerkingsopdrachten zijn soms nog onvoldoende afgestemd op verschillen tussen leerlingen.

Sabine Severiens, bijzonder hoogleraar Onderwijskunde, in het bijzonder het ontwerpen van onderwijs voor kwetsbare jongeren aan de Universiteit van Amsterdam, is de eerste inleider en zij zal  vanuit een wetenschappelijk perspectief de noodzaak tot differentiatie toelichten.

Vervolgens geeft Ewald Weiss, directeur/bestuurder Calandlyceum in Amsterdam, zijn visie op differentiatie vanuit zijn perspectief als schoolleider.

Na een korte pauze volgen presentaties van docenten van verschillende schoolvakken die succesvol differentiëren in de klas.

  • ·         Sharon Calor, docent Wiskunde bij de Open Scholengemeenschap Bijlmer.
  • ·         Petra Aarts, docent Engels bij de Open Scholengemeenschap Bijlmer.
  • ·         Stijn Hulshof, docent Aardrijkskunde bij het IJburg College.
  • ·         Eelco Schumacher, docent Geschiedenis bij het IJburg College.

De conferentie wordt afgesloten met een borrel, van 19.30 tot 20 uur.

Aanmelden voor de conferentie kan via de website http://ilo.uva.nl/over-de-ilo/content2/congressen/2014/03/alumnidag-2014/alumnidag-2014/cpitem-3/link/alumnidag2014-aanmelding